Insomni

Entenem l’insomni com un símptoma i no com una malaltia pròpiament dita. Es tracta d’un trastorn de la son que afecta a moltíssima gent impedint el correcte descans a les nits, fet que perjudica a la persona en el compliment de la seva activitat diària.

Les causes que provoquen l’insomni poden ser molt variades i existeixen fins i tot diversos tipus d’insomni, per la qual cosa és necessari abordar cada situació de forma diferent. Solem utilitzar la hipnosis i les tècniques psicoterapèutiques habituals com a mètode per combatre-ho.

La hipnosis pren el seu nom de la deïtat menor “Hypnos”, que en la cultura grega personificava la son profunda. Avui dia s’ha descobert que la hipnosis no té tanta relació amb la son com es pensava anteriorment. No obstant això, resulta útil l’estat de relaxació absoluta que la persona pot arribar a experimentar. La relaxació resulta la dolça entrada a la son pel que la utilitzem com a introducció per a aquesta i també com a mètode per tractar possibles problemàtiques que puguin estar originant l’insomni.